вівторок, 10 листопада 2020 р.

Пільговики без пільг

Як уже повідомляла АрміяInform, міська влада Чернігова з 29 жовтня цього року запровадила обмеження для пільгових категорій населення, зокрема і для учасників АТО/ООС, щодо перевезення у громадському транспорті в робочі дні з 6 до 9 години ранку та з 16:00 до 19:00. Як такі обмеження вплинули на життяукраїнських захисників, вивчав кореспондент АрміяInform.

—Мені важко вчасно потрапити на службу. Був день, коли з товаришем чекали транспорт на зупинці хвилин 30–40, проте ні маршрутки, ні тролейбуси не зупинялися, бо сидячих місць не було. Тож довелося викликати таксі та платити свої кревні, аби вчасно добратися на службу, — розповів учасник бойових дій В’ячеслав.

Для деяких ветеранів уранці вчасно потрапити у визначене місце вкрай важливо, особливо коли запізнення може мати серйозні наслідки.

—Я мешкаю на околиці Чернігова йодного разу майже запізнився на судове засідання, куди мене викликали повісткою. Якби вчасно не встиг — в суді це довести було б дуже складно, — зауважив ветеран війни Олександр.

Серед ветеранів війни є й ті, хтодістав інвалідність і вимушенийчастоїздити до лікарні.

—У мене хворі ноги й постійне відвідування лікарів вже стало нормою. Пенсія невеличка, тому витрачати кошти на проїзд не маю можливості, адже є пільга закріплена законодавством. Якщо визначено для перевезення лише сидячі місця — нехай влада збільшить кількість автотранспорту, а не намагається заощаджувати на нас, — розповів  учасник АТО/ООССергій.

Для деяких пільговиків така ситуація взагалі є принизливою й вони вимушені звертатися до місцевого суду, аби поновити свої права та скасувати протиправне, на їхню думку, рішення Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Чернігівської міської ради щодо обмеження безоплатного проїзду.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар