понеділок, 30 березня 2020 р.

COVID-19: як військовослужбовцю добратися з відпустки до своєї частини

– Алло, вас із ВСП турбують. Гарно провести відпустку! Інформуємо: у Збройних Силах впроваджено алгоритм дій у разі неможливості вчасно повернутися до місця служби, що пов’язано з карантином на території країни, – такі дзвінки від військових правоохоронців почали лунати останнім часом до наших воїнів, які перебувають у відпустках по всіх куточках держави.

Обмежувальні заходи, впроваджені в Україні, пов’язані з боротьбою із коронавірусною інфекцією, ускладнили пересування громадян країною. В умовах, коли тимчасово припинено міжміське залізничне й автобусне сполучення, для багатьох військових, які намагаються добратися до своєї частини, це стало величезною незручністю.

Оскільки військова служба є державною службою особливого характеру, а за її порушення вживаються заходи відповідно до Дисциплінарного статуту ЗСУ, представники ВСП провадять превентивні дії, спрямовані на недопущення й запобігання порушення Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Роз’яснюючи алгоритм дій, про які писала АрміяInform, військові правоохоронці рекомендують військовослужбовцям звертатися до військкоматів за місцем проведення їхньої відпустки і обов’язково повідомляти про неможливість повернутися у визначений строк командира своєї частини.

Як розповів виконувач обов’язків військового комісара Тернопільського облвійськкомату підполковник Микола Бойко, військкоматам на місцях доведено алгоритм дій посадових осіб у разі відсутності можливості вчасного повернення з відпустки військовослужбовців і надано роз’яснення щодо його застосування.

– Якщо виникає така ситуація, ми зв’язуємося з командуванням частини й визначаємо час і місце, куди прибуде транспорт від військової частини, а райвійськкомат доставляє військовослужбовця в обумовлений пункт призначення, – каже підполковник Микола Бойко.

Офіцер наголошує, що такі незручності для військових тимчасові й вони закінчаться одразу, як в Україні скасують карантинні заходи й відновиться міжміське сполучення.


Василь Лабай

Джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар