четвер, 1 серпня 2019 р.

Виплати при звільненні з контрактної служби

Юридична сотня нагадує військовослужбовцям особливості виплат при звільненні з контрактної служби

Грошове забезпечення, передбачене для займаної посади з дня одержання в/ч наказу чи письмового повідомлення про звільнення до дня виключення наказом зі списків особового складу включно, але не більше ніж до дня здавання справ та посади, або до дня закінчення щорічної відпустки, яка надається після здавання справ та посади.

Одноразова грошова допомога (ОГД) при звільненні, якщо вона Вам передбачена!

А кому ж вона передбачена?
Військовослужбовцям, які звільняються зі служби:

  •   за станом здоров’я, виплачується ОГД в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби (без прив’язки до вислуги років, тобто виплачується всім, хто звільняється за станом здоров`я);
  • за сімейними обставинами – в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби, ЛИШЕ за наявності ВИСЛУГИ 10 календарних років і більше.

У разі звільнення з військової служби:

  • за віком; 
  • у зв’язку із закінченням строку контракту;
  • скороченням штатів або проведенням організаційних заходів
  • безпосереднім підпорядкуванням близькій особі;
  • систематичним невиконанням умов контракту командуванням;
  • з настанням особливого періоду та небажанням продовжувати військову службу військовослужбовцем-жінкою, яка має дитину (дітей) віком до 18 років.

Одноразова грошова допомога (ОГД) виплачується в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби за ЛИШЕ наявності ВИСЛУГИ 10 календарних років і більше. (Наказ МО від 07.06.2018 року № 260).

Компенсацію за неотримане речове майно відповідно до інформації з довідки про неотримане речове майно, яка видається в речовій службі. Для отримання такої виплати обов`язково напишіть рапорт! (Постанова КМУ від 16 березня 2016 р. № 178).

Також Вам повинні виплатити компенсацію за невикористані дні щорічної основної відпустки в році звільнення, та будь-які інші виплати котрі були Вам передбачені, але не нараховані (наприклад підйомні, піднайом, оздоровчі, “АТО”-шні).

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар