суботу, 27 жовтня 2018 р.

Роз’яснення військових юристів щодо надання відпусток військовослужбовцям ЗС України при їх навчанні у вищих військових начальних закладах

Відповідно до пункту 6 статті 10-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” від 20 грудня 1991 року № 2011-XII (зі змінами) курсантам, слухачам вищих військових навчальних закладів щороку надаються канікулярні відпустки: зимова – тривалістю до 14 календарних днів та літня – 30 календарних днів. Тривалість таких відпусток НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ВИСЛУГИ РОКІВ.

Пункт 1 статті 10-1 Закону України передбачає, що тривалість щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ВИСЛУГИ РОКІВ.

Враховуючи те, що канікулярна відпустка та щорічна основна відпустка є РІЗНИМИ ВИДАМИ ВІДПУСТОК, ПОГЛИНАННЮ АБО ВЗАЄМОЗАМІНІ ВОНИ НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ.

Ураховуючи вище наведене, військовослужбовці, які у ПОТОЧНОМУ РОЦІ ЗАКІНЧИЛИ ВИЩІ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ (або закінчать ВВНЗ в подальшому) і ВИКОРИСТАЛИ КАНІКУЛЯРНУ ВІДПУСТКУ, право на щорічну основну відпустку повної тривалості залежно від вислуги років
НЕ ВТРАЧАЮТЬ та користуються нею на загальних підставах.

Юридична служба Збройних Сил України

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар