вівторок, 31 липня 2018 р.

МОЖЛИВІСТЬ ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ, ПОВ'ЯЗАНИХ З ДОГЛЯДОМ ЗА ВЕТЕРАНОМ ВІЙНИ У РАЗІ НЕМОЖЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ТАКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЗАКЛАДАМИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ: ЧИ ЗНАЛИ ВИ ПРО ЦЕ?

Відповідно до пункту 5 Порядку надання пільг, передбачених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16 лютого 1994 року №94 (зі змінами): Пільга на позачергове влаштування до закладів соціального захисту населення, а також на обслуговування службами соціального захисту населення вдома надається за висновками медичних закладів особам, які потребують постійного стороннього догляду.
У разі неможливості здійснення такого обслуговування їм ВІДШКОДОВУЮТЬСЯ ВИТРАТИ, ПОВ'ЯЗАНІ З ДОГЛЯДОМ.
РІШЕННЯ про відшкодування витрат ПРИЙМАЮТЬ РАЙОННІ (МІСЬКІ) ВІДДІЛИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ (за місцем реєстрації особи).
ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ВІДШКОДУВАННЯ таких витрат до відділу соціального захисту населення за місцем реєстрації ПОДАЮТЬСЯ:
1)ЗАЯВА;
2)ДОВІДКА ПРО СКЛАД СІМЇ та умови проживання заявника (за встановленою формою). Названа довідка видається житлово-комунальною організацією, а в населених пунктах, де її немає, - відповідними Радами. Зразок документу – дивіться нижче
3)ВИСНОВОК МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ за місцем проживання про наявність медичних показань чи протипоказань (їх характер і тривалість) для влаштування до стаціонарного закладу відповідного профілю та взяття на обслуговування службами соціального захисту населення вдома у особи.
Рішення про відшкодування витрат приймається у 15-ДЕННИЙ ТЕРМІН з дня подання заяви та доданих до неї документів.
РОЗМІР відшкодування становить до 25 % посадового окладу соціального працівника. Конкретний розмір відшкодування витрат встановлюються з урахуванням:
стану здоров’я особи, яка потребує догляду, обсягу соціального обслуговування
умов проживання (міська або сільська місцевість, наявність чи відсутність комунально-побутових зручностей, транспортної мережі).
Виплата призначається на термін від 1 до 6 місяців і здійснюється щомісячно органами соціального захисту населення за місцем проживання особи, яка потребує догляду.
У разі ОСОБИСТОЇ ВІДМОВИ такої особи у влаштуванні до закладів соціального захисту населення чи обслуговуванні службами соціального захисту населення вдома відшкодування витрат, пов'язаних з доглядом, НЕ ПРОВАДИТЬСЯ.

26 июля


Немає коментарів:

Дописати коментар