суботу, 7 квітня 2018 р.

Військовим продовжать на рік можливість достроково розірвати контракт

Верховна Рада має намір продовжити до 7 січня 2019 року можливість військовослужбовцям, які підписали контракт на час особливого періоду, достроково його розірвати.
За ухвалення законопроекту №6473 за основу проголосував 231 депутат з мінімально необхідних 226.
Згідно з прийнятим Радою в грудні 2016 року законом, дозволяється звільнення військових, які в особливий період (крім проведення мобілізації і введення воєнного стану) проходять військову службу за контрактом, і термін контракту яких закінчився, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.
Також звільняються зі служби студенти, аспіранти або докторанти денної форми навчання, які були покликані на військову службу по мобілізації на особливий період.
Крім того, підлягають звільненню військові, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, і відслужили не менше 24 місяців.
Звільнення таких військових зі служби здійснюється не пізніше 1 року з дня набрання чинності закону (на даний момент – до 7 січня 2018 року).
Законопроект передбачає продовження такої можливості ще на рік, до 7 січня 2019 року.
Згідно із законопроектом, під час особливого періоду для військових за їх бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на термін від 1 до 10 років.
Крім того, за письмовою згодою громадянина, який виявив бажання проходити службу за контрактом у Збройних силах та за зверненням військових комісаріатів, Служба безпеки України проводить перевірку цього громадянина щодо його причетності до дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу.
Термін такої перевірки не може перевищувати 30 календарних днів.особливий
Як повідомлялось раніше, визнані непридатними за станом здоров’я військові зможуть продовжити службу в армії.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар