неділю, 15 жовтня 2017 р.

ВИНАГОРОДА ЗА БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ В АТО: розмір, підстави та порядок нарахування

Что технику противника уничтожали - факт. А получали ли вознаграждения - не знаю. Тем не менее есть официальный комментарий Юридической службы ВСУ по этому поводу, на который можно ссылаться. 

ВИНАГОРОДА ЗА БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ В АТО: розмір, підстави та порядок нарахування
Розмір винагороди у особливий період визначається Інструкцією про порядок та розміри виплати винагороди військовослужбовцям Збройних Сил України за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи антитерористичній операції, інших заходах в умовах особливого періоду (зі змінами) затвердженою наказом Міністерства оборони №67 від 10.02.2016.
Винагорода виплачується за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО, а також інших заходах в умовах особливого періоду (далі – безпосередня участь в АТО).
Розмір винагороди починаючи з 01.08.2017 року у граничних розмірах на місяць СТАНОВИТЬ:
на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону – 10 000 гривень,
в інших місцях дислокації в межах визначеного району воєнного конфлікту (АТО) – 4 500 гривень.
Розмір винагороди ВИПЛАЧУЄТЬСЯ пропорційно дням безпосередньої участі в АТО та обраховується з дня фактичного початку участі військовослужбовців до дня завершення такої участі, про що зазначається у відповідних наказах командирів.
У разі отримання військовослужбовцем під час безпосередньої участі в АТО поранень (контузії, травми, каліцтва), психічних та поведінкових розладів, винагорода виплачується протягом усього часу безперервного перебування військовослужбовця на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я (у тому числі закордонних та за час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров'я в інший).
Винагорода виплачується в розмірах, що встановлені військовослужбовцю на день отримання поранення (контузії, травми, каліцтва), виявлення психічних та поведінкових розладів.
Військовослужбовці вважаються такими, що беруть безпосередню участь в АТО, якщо вони одночасно:
- залучені до проведення АТО;
- перебувають у підпорядкуванні (виконують завдання) керівництва штабу АТО, штабу ОТУ (крім військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України);
- перебувають у районі проведення АТО.
Підтвердженням залучення до участі в АТО є:
- витяги із наказів штабу АТО про включення військовослужбовця до складу (виключення зі складу) сил та засобів, що беруть безпосередню участь в АТО та забезпечені її проведення;
- витяги із наказів по стройовій частині штабу АТО про перебування військовослужбовця у підпорядкуванні керівництва штабу АТО (крім військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони України, для яких розроблено окремий порядок обліку військовослужбовців, які ведуть оперативну (військову, спеціальну) розвідку на території противника (території між позиціями військ противника та своїх військ) та не перебувають у підпорядкуванні керівництва штабу АТО).
Виплата винагороди на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону (далі – лінії бойового зіткнення) здійснюється на підставі:
- даних обліку військовослужбовців, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення;
- переліку військових частин та/або їх підрозділів, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення;
- документів (довідок) штабу АТО (штабу ОТУ), військових частин про періоди виконання окремими військовослужбовцями завдань на лінії бойового зіткнення.
Вказані вище документи видаються на основі наданих бойових розпоряджень командирів військових частин про виконання військовослужбовцями бойових завдань на лінії бойового зіткнення.
Крім того за безпосередню участь у бойових діях військовослужбовцям військових частин збільшується винагорода на 1000 гривень за кожну добу такої участі.
Безпосередня участь у бойових діях є:
- виконання військовою частиною бойових завдань під час ведення рейдових (штурмових) дій, відбиття штурмових дій противника в умовах безпосереднього взаємного вогневого контакту;
- виконання завдань ракетними військами та артилерією з вогневого ураження противника;
- ведення оперативної (військової, спеціальної) розвідки на території противника (території між позиціями військ противника та своїх військ) або в умовах безпосереднього зіткнення (взаємного вогневого контакту) з противником.


P.S.  Мне кажется, будет очень большая бюрократическая волокита и нежелание отдать должное...

Андрей Трощий 

Немає коментарів:

Дописати коментар