понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Уряд затвердить законопроект про пенсійне забезпечення військових до 1 листопада

Уряд планує до 1 листопада затвердити і передати на розгляд народних депутатів проект закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців та правоохоронців. Про це заявив  міністр соціальної політики Андрій Рева під час селекторної наради  з питань запровадження  пенсійної реформи, передає кореспондент УНН.
"Наступним кроком буде до 1 листопада  2017 року, такий законопроект розробляється, який буде винесений на розгляд Уряду, а потім Верховної Ради, про пенсійне забезпечення військовослужбовців та працівників правоохоронних органів," – сказав Рева.
Також він повідомив, що протягом 6 місяців з дати прийняття закону  (про пенсійну реформу - ред.) буде підготовлено законопроекти про запровадження професійної пенсійної системи для окремих категорій професій, які мають сьогодні пільговий статус.
Крім того буде розроблено законопроект  про порядок одержання  субпенсій, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав у зв’язку із перебуванням на тимчасово  неконтрольованій державною владою в Україні території.
"Тобто всі ті зміни, які сьогодні прийняті Верховною Радою, це лише перший крок до створення справедливої трьохрівневої системи пенсійного забезпечення, яку ми маємо побудувати протягом найближчого часу," - зазначив міністр.
Також Рева зазначив, що самим законом передбачено дедлайн, за яким з 1 січня 2019 року  має бути запущений накопичувальний рівень пенсійного забезпечення.

Немає коментарів:

Дописати коментар