неділю, 16 січня 2022 р.

Особливості зняття дисциплінарних стягнень за новим законодавством

Як уже повідомляла АрміяInform, нещодавно Верховна Рада внесла зміни до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України.

Так, військовослужбовець, що матиме дисциплінарні стягнення, буде заохочуватися шляхом дострокового зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення в порядку його черговості. Поряд з цим право знімати дисциплінарні стягнення буде належати тому командирові, який їх накладав, та його прямим начальникам. Водночас військовослужбовцю може бути знято лише одне дисциплінарне стягнення.

Військовослужбовець буде вважатися таким, що не має дисциплінарного стягнення, якщо його нагороджено державною нагородою, заохочено шляхом дострокового зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення або закінчився строк дії дисциплінарного стягнення.

Протягом строку дії дисциплінарних стягнень до військовослужбовців не можуть застосовуватися заходи заохочення, крім дострокового зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення.

Строк дії дисциплінарних стягнень з моменту їх оголошення становитиме:

– зауваження — 1 місяць;

– догана — 2 місяці;

– сувора догана — 3 місяці;

– попередження про неповну службову відповідність — 6 місяців;

– пониження в посаді, пониження у військовому званні на один ступінь (стосовно осіб сержантського (старшинського) та офіцерського складу), пониження у військовому званні з переведенням на нижчу посаду (стосовно військовослужбовців сержантського (старшинського) складу) — 1 рік.

Військовослужбовці, на яких будуть накладені дисциплінарні стягнення, як-от: пониження в посаді, пониження у військовому званні на один ступінь (стосовно осіб сержантського (старшинського) та офіцерського складу), пониження у військовому званні з переведенням на нижчу посаду (стосовно військовослужбовців сержантського (старшинського) складу), після закінчення строку їхньої дії або дострокового зняття у попередньому військовому званні та/або на посаді не поновлюються.


Джерело



Немає коментарів:

Дописати коментар