неділя, 25 липня 2021 р.

У Вінниці компенсація на санаторно-курортне лікування − до 15 тисяч гривень

У Вінниці вступив в дію Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням членів сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у проведенні Антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, членів сімей загиблих під час участі в Революції Гідності. Вінничани з цих пільгових категорій можуть отримати компенсацію до 15 000 гривень за самостійно проведене санаторно-курортне лікування.

Право на грошову компенсацію мають особи, які проживають або зареєстровані на території Вінницької міської територіальної громади  не менше ніж один рік та які перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, що мають право на пільги. 

До департаменту соціальної політики міської ради за компенсацією можуть звернутися такі члени родини загиблих у АТО/ООС чи під час Революції Гідності:

  • дружина (чоловік), які не одружились вдруге, незалежно від того, виплачується їм пенсія чи ні;
  • діти віком від 3 до 18 років (а які навчаються за денною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти – до закінчення цих закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років);
  • неодружені повнолітні діти, визнані дітьми з інвалідністю I та II групи або особами з інвалідністю I групи;
  • батьки;
  • особи, які знаходились під опікою або піклуванням загиблого та проживали разом із ним.

– Щоб скористатися цією допомогою, потрібно подати пакет документів до відділу звернень апарату міської ради та її виконавчого комітету, – прокоментувала директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. – Після того, як документи зареєстрували, їх передають до нашого департаменту на опрацювання.

Документи перевіряються та передаються на розгляд комісії з питань забезпечення санаторно-курортним лікуванням членів сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у проведенні Антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, членів сімей загиблих під час участі в Революції Гідності. І вже ця комісія ухвалює рішення про надання допомоги.

Якщо сума грошової компенсації перевищує 15 тис. грн,  пільговику відшкодовується грошова компенсація у розмірі 15 тис. грн на одного пільговика. Якщо сума є меншою 15 тис. грн, відшкодовується грошова компенсація в розмірі фактичного використання. Вартість проїзду та інші витрати (проживання у приватному секторі, харчування в кафе, їдальнях, ресторанах, які знаходяться поза межами санаторно-курортного закладу тощо), до суми грошової компенсації не входять.

Компенсацією можна скористатися раз на два роки.

Для отримання грошової компенсації потрібно подати пакет документів. Це, зокрема, заява на ім’я міського голови, копія паспорта або ID-картки з довідкою про реєстрацію, копія ідентифікаційного номера тощо. Детальну інформацію про порядок отримання компенсації та необхідні для цього документи можна отримати на сайті Вінницької міської ради: https://www.vmr.gov.ua


Джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар