вівторок, 5 листопада 2019 р.

Нові соціальні стандарти для учасників бойових дій

За ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проведено пресконференцію на тему «Нові соціальні стандарти для військовослужбовців та учасників бойових дій».

Серед спікерів на заході в «Укрінформі» була голова цього комітету, депутат Верховної Ради України Галина Третьякова, яка, зокрема, повідомила, що новий формат спілкування вирішено спробувати, адже з’явилися нові теми соціальної політики, які були «дуже важко сприйняті».

Галина Третьякова розповіла про новий законопроєкт 2045-1 щодо надання статусу учасника бойових дій тим добровольцям, які у 2014 році першими стали на захист країни.

— Вони вийшли захищати наш кордон, незважаючи на те, що наша армія у той час перебувала в неготовому до оборони стані, — зауважила голова комітету.

Пані Третьякова запевнила, що ці люди мають потрапити під соціальний захист, це не викликає сумнівів ні в кого, зокрема й у відповідному комітеті Верховної Ради. Спікерка нагадала, що наразі в реєстрі учасників бойових дій зазначено 370 тисяч осіб, водночас добровольців 2014–2015 років у таких списках немає.

— Існує нагальна потреба відтворити преференції для тих людей, хто був добровольцем, — підкреслила Галина Третьякова. Вона нагадала, що парламент уже прийняв законопроєкт 2045-1 у першому читанні.

— Щодо проєкту – точаться дебати, але він іде за скороченою процедурою і я думаю,  що на наступному тижні Верховна Рада буде готова його прийняти у другому читанні, – запевнила голова комітету.

Серед інших питань, обговорених на пресконференції, була пропозиція обов’язкового додавання в контракти військовослужбовців соціальної складової, яка повинна стати гарантією їхнього повноцінного життя в суспільстві та захисту їхніх родин. Учасники заходу також обговорили питання допомоги громадянам, що повертаються з війни, тобто створення необхідних механізмів для повноцінної реабілітації учасників бойових дій.

Відео: «Нові соціальні стандарти для військовослужбовців та учасників бойових дій».




Немає коментарів:

Дописати коментар