пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

Роз’яснення щодо виплати підйомної допомоги військовослужбовцям

Умови виплати підйомної допомоги військовослужбовцям нагадує Інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяINFORM.

Це грошова допомога у разі переїзду до нового місця служби, яке розташоване в іншому населеному пункті. Зміни у порядку нарахування цієї виплати відбулися ще на початку минулого року (наказ Міністерства оборони України № 45 від 5 лютого 2018 року).

Тож ці кошти ви отримаєте після переїзду до нового місця служби, яке розташоване в іншому населеному пункті, у разі призначення на військову посаду; зарахування на навчання до вищих військових навчальних закладів, термін навчання в яких становить шість місяців і більше (без збереження посади за попереднім місцем служби), або у зв’язку з передислокацією військової частини (підрозділу військової частини).

Коли виникає право на виплату?
У день прийняття посади та справ або зарахування на навчання. Для військовослужбовців, які переїхали на нове місце служби у складі військової частини (підрозділу) в інший населений пункт, у день прибуття до місця дислокації, оголошений наказом командира військової частини.

Про яку суму допомоги йдеться?
Виплата здійснюється у розмірі:

  • місячного грошового забезпечення – військовослужбовцю;
  • 50 % від місячного грошового забезпечення – на кожного члена його сім’ї.

Обчислюється, виходячи з посадового окладу, окладу за військове звання та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, установлених за новим місцем військової служби на дату, коли військовослужбовець приступив до виконання обов’язків за посадою (зарахування на навчання), або на дату прибуття до нового місця дислокації військової частини.

Допомога у разі переїзду на нове місце військової служби на членів сім’ї військовослужбовця виплачується після реєстрації їхнього місця проживання у населеному пункті за місцем військової служби (проживання) військовослужбовця.

Окрім підйомної допомоги, виплачуються також добові. Нині їхній розмір становить 60 гривень на добу(відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 98).Оплата здійснюється за кожен день перебування в дорозі військовослужбовця та кожного члена його сім’ї за умови надання проїзних документів (при цьому день вибуття та день прибуття рахуються як дві доби). Якщо проїзних документів немає, добові виплачуються з розрахунку за одну добу переїзду.

Де виплачують кошти?
За новим місцем військової служби або навчання.

Якщо дружина і чоловік – військовослужбовці, підйомна допомога на кожного з них виплачується за місцем їхньої служби, а на членів їхньої сім’ї – з розрахунку місячного грошового забезпечення одного з них (за їхнім бажанням на вибір).

Які документи слід подати до фінслужби?
Окрім рапорту:

– копії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я, по батькові, реєстрацію попереднього місця проживання і реєстрацію нового місця проживання повнолітніх членів сім’ї військовослужбовця, завірені підписом військовослужбовця;

– довідки про реєстрацію та про зняття з реєстрації місця проживання членів сім’ї військовослужбовця (якщо такої інформації немає в паспорті громадянина України, якщо паспорт у формі картки або його немає), виданої уповноваженим органом реєстрації проживання громадян;

– копії свідоцтва про народження неповнолітніх членів сім’ї військовослужбовця, завірені підписом військовослужбовця;

– довідку служби персоналу військової частини про склад членів сім’ї військовослужбовця, які на дату їхнього приїзду на нове місце служби військовослужбовця зазначені в його особовій справі.

Підйомну допомогу не виплачують…
Військовослужбовцям, направленим (зокрема безпосередньо після зарахування на військову службу з запасу) на навчання до військового навчального закладу, термін навчання в якому менше ніж шість місяців, або зі збереженням посади за місцем служби незалежно від строку навчання, а такожтим, які закінчили військовий навчальний заклад із присвоєнням офіцерських звань, призначеним на посади у військові частини в населеному пункті за місцем дислокації цього військового навчального закладу.

Увага! Підйомна допомога військовослужбовцям, зокрема на членів сім’ї, виплачується не більш як за два переїзди протягом календарного року, пов’язані з призначенням на посади чи передислокацією військової частини (підрозділу).

Також звертаємо увагу і на той факт, що ця виплата здійснюється протягом трьох років із дня виникнення права на її отримання.

За матеріалами https://armyinform.com.ua

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар