середа, 14 серпня 2019 р.

Офіційне звернення до офісу Президента України, з приводу можливої ліквідації Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів




Громадська спілка «Рух Ветеранів України» (далі – ГС «РВУ») сприяє консолідації і координації зусиль ветеранів-учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, сімей загиблих, їх об’єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей у забезпеченні їх захисту.

Міністерство у справах ветеранів України (далі – Мінветеранів) саме той державний орган, що здійснює діяльність у сфері соціального забезпечення та захисту ветеранів антитерористичної операції (далі – АТО) / операцій об’єднаних сил (далі – ООС), членів їхніх родин та осіб, що перебувають на їх утриманні, у тому числі загиблих військовослужбовців. Серед інших напрямків діяльності цієї структури – реєстрація та комплексний облік ветеранів, пільги та допомога, медичне обслуговування, соціальна адаптація та ін.

Станом на сьогодні, до нас надійшла інформація, що планується ввести до складу Соціального комітету – Комітет у справах ветеранів, і розформувати Міністерство у справах ветеранів України. З огляду на вищесказане, повідомляємо наступне.

Ветеранська спільнота витратила майже 3 роки на створення вищезгаданого міністерства та налагодження комунікацій з органами державної влади і, головне – на отримання суб’єкту законодавчої ініціативи. 3 роки витрачено на те, щоб створити окремий центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів. 3 роки покладено на те, щоб вийти зі структури Міністерства соціальної політики, результати якої, на жаль, малопомітні.

Підсумовуючи вищесказане, рішення щодо розформування Мінветеранів, на думку ветеранської спільноти України, є хибним та призведе до негативної соціальної напруги, адже учасники бойових дій – окрема верства населення з певною специфікою. Переконливо просимо та закликаємо не руйнувати щойно побудовані системи та налагоджені зв’язки комунікацій. ГС «РВУ» завжди відкрита до співпраці та готова приєднатися до конструктивного діалогу і пояснити свою позицію.

З повагою та надією на подальшу співпрацю,
Голова ГС «Рух Ветеранів України» ТУРЧАК Є.П.

Джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар