неділю, 9 грудня 2018 р.

В м. Рубіжне відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого військовослужбовця 53-ої ОМБр І. Петрова


06 грудня учні школи та представники міської громади зібралися разом, щоб вшанувати пам’ять Ігоря Петрова – нашого земляка, випускника спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№2, який загинув, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.
В урочистому заході взяли участь: секретар міської ради Соловйов Віктор Ігорович, представник ГО «Спілки ветеранів АТО міста Рубіжне», заступник військового комісара Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату Бородін Олександр Вікторович.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано заступнику міського голови Сидоренковій Любов Робертівні та дружині Ігоря Петрова – Валерії.

Петров Ігор Андрійович народився 14 лютого 1998 року у м. Рубіжне. 
З 1-го по 9-й клас навчався в Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 2. Був дуже добрим, веселим, дружелюбним, позитивним і безвідмовним. Після школи у 2013 році Ігор вступив до Рубіжанського політехнічного технікуму. До Збройних сил України пішов добровільно у жовтні 2016 року, адже відчував у цьому душевну потребу і не міг просто знаходитися вдома та споглядати за подіями, що відбуваються на Сході країни. Ігор Петров був старшим солдатом та навідником-оператором гранатометного відділення розвідувального взводу 2 механізованого батальйону. Він добре знав і виконував свої службові обов’язки, постійно працював над підтриманням техніки і озброєння в боєздатному стані, був справжнім патріотом своєї країни. 

Трагедія сталася увечері 14 червня 2018 року. Ігор загинув як герой, обороняючи с.Новотошківське Попаснянського району від окупантів, перед загибеллю ліквідувавши сімох бойовиків.

Указом Президента України від 23 серпня 2018 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі та українському народові, старший солдат Петров Ігор Андрійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (ПОСМЕРТНО). 

В День Збройних Сил України – 6 грудня 2018 року – на будівлі Рубіжанської спеціалізованої школи №2 відкрили меморіальну дошку на його честь. 
Присутні на заході вшанували пам’ять Ігоря Петрова та усіх патріотів України, що загинули захищаючи її незалежність, хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі закладу освіти.

Пам'ять про нашого земляка, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких, друзів та знайомих йому людей.








Рубіжанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №2



Немає коментарів:

Дописати коментар