суботу, 3 листопада 2018 р.

3 листопада - День ракетних військ і артилерії України! Зі святом, боги війни!


3 листопада – День ракетних військ і артилерії. Відзначають своє професійне свято українські «боги війни».

Офіційно свято було засновано Указом Президента в 1997 році. Ракетні війська і артилерія входять до складу Сухопутних військ Збройних Сил України.

У День ракетних військ і артилерії прийматимуть привітання військовослужбовці ракетних і артилерійських бригад і підрозділів реактивної артилерії. Всі, хто пов’язаний з роботою з’єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет.

Артилеристів не даремно називають «богами війни». Ракетні війська і артилерія – це основна вогнева сила у військових операціях, що забезпечує 2/3 обсягу завдань з вогневого ураження ворога.

Одні назви комплексів, які знаходяться на озброєнні українських підрозділів РВіА, звучать, як пісня. Реактивні системи залпового вогню «Смерч», «Ураган», «Град», самохідні гармати «Гіацинт», «Піон», «Акація» і «Гвоздика», протитанкові засоби «Штурм» та «Рапіра».

Ми вітаємо всіх офіцерів, прапорщиків, курсантів, військовослужбовців-контрактників і «строковиків», працівників оборонної промисловості, ветеранів війни, праці та Збройних Сил України – всіх, чия робота і життя пов’язані з ракетними військами й артилерією.


Немає коментарів:

Дописати коментар