понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Одна із проблем, що стосується нарахування страхового стажу на пенсію.

Одна із проблем, що стосується нарахування страхового стажу на пенсію.
1. При мобілізації всі вищі офіцери арміі гарно запевняли особовий склад, як тим відважним хлопцям, що поїдуть в АТО, до стажу будуть нараховувати 1рік за 3роки!
Але, як виявилось, ця норма стосується тільки кадрових військових при виході на військову пенсію. Мобілізованих хлопців, що йдуть на цивільну пенсію, ця норма не стосується.
Їм час перебування в АТО буде зараховуватись 1/1 як звичайний загальний стаж (якщо до призову не працював) або як зароблений на підприємстві (якщо призвали з підприємства).
Отже якось негарно виходить, несправедливо! Тому потрібно змінювати законодавство, щоб час перебування в бойових діях враховувася однаково для всіх АТОвців.
2. І друге питання щодо нарахування страхового стажу для виходу на пенсію. Не знаю як справа зараз, але перші хвилі мобілізації стикнулись з проблемою не нарахування страхових внесків для зарахування їм страхового стажу для пенсії.
Тобто чоловік, наприклад, мобілізувався з підприємства, йому платили заробітну плату на підприємстві і у військовій частині, але страхові внески підприємство не платило в цей період згідно законодавства, а військова частина не робила персоніфікований розрахунок цього внеску за мобілізованого!!!
І на виході, після демобілізації хлопці пенсійного та передпенсійного віку не могли собі оформити пенсію, тому що рік чи півтора роки у них випадало зі страхового стажу!!!

Сергей Бойко

Немає коментарів:

Дописати коментар