понеділок, 10 вересня 2018 р.

Особистий час військовослужбовців

Начальник Генштабу заборонив наради після закінчення робочого дня, і заборонив затримувати військовослужбовців в позаслужбовий час. Працювати понаднормово повинні тільки чергові зміни з наступною компенсацією.

“Проверка показала, что в ряде органов военного управления проведение совещаний по два-три раза в день стало нормой.Наблюдается тенденция в злоупотреблении проведением совещаний… В результате отдельные командиры большую часть рабочего времени вынуждены проводить перед веб-камерами, а работу с подчиненными начинать во второй половине дня, и, как правило, с очередного совещания”. Генерал зазначає, що в армії триває практика постановки завдань із зазначенням мінімальних термінів виконання ( “негайно”, “до ранку”, “до понеділка”), що веде до порушення регламенту службового часу військовослужбовців, залучення їх до роботи в нічний час, вихідні та свята: “До сих пор не изжиты случаи проведения командным составом “отпусков при части”, когда должностные лица, формально находясь на отдыхе, по требованию старших начальников фактически продолжают исполнять служебные обязанности”.

У військовослужбовців накопичується втома, знижується працездатність, що негативно впливає на морально-психологічний стан, посилює соціальну напруженість у військових колективах і навіть, на його думку, стає причиною розпаду сімей. Начальник Генштабу ЗС відзначає, що “в совокупности с проблемами в обеспечении служебным и постоянным жильем в ряде регионов”, порушення регламенту службового часу – “основной фактор, влияющий на мотивацию военнослужащих продолжать службу в рядах вооруженных сил”.

Відтепер начальникам або командирам прямо заборонено проводити службові наради після закінчення робочого дня, а також у вихідні та свята. До роботи понад установлений строк їм доручено залучати мінімальну кількість посадових осіб (чергових змін) з наступною компенсацією (відпочинок відповідної тривалості). При роботі у військах їм потрібно перевіряти дотримання регламенту службового часу, вести облік відпусток і проводити опитування особового складу. Крім того, генерал наказав “исключить случаи нахождения военнослужащих на рабочих местах во внеслужебное время без необходимости”, а також “практику их задержки на службе “до убытия руководства”.

Ось таку реформу розпорядився провести начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

Сподіваюся, що українське командування ЗСУ і НГУ, що пойшло ту ж саму радянську школу, також зверне увагу на проблему службового часу. Раз самі думати не вміють, і не розуміють що таке стандарти НАТО і навіщо вони потрібні, так нехай хоч на своїх братів по розуму з РФ подивляться – навіть в цій дрімучій дикій країні почали говорити про повагу до особистого часу військовослужбовців.

Джерело





Немає коментарів:

Дописати коментар