пʼятницю, 15 червня 2018 р.

ГО Всеукраїнська правозахисна організація “Юридична Сотня”: Закликаємо підписати Закон 6052


Закон 6052. На підписання цього закон чекають тисячі військовослужбовців, які набули право на звільнення з військової служби ще у 2017, проте у 2018 досі не можуть звільнитися.
Допоможіть нам поширити цей заклик! Для цього відправте особисто або від імені громадської організації, яку знаєте (членом якої Ви є) звернення в Адміністрацію Президента з проханням якнайшвидше підписати Закон 6052.


Зразок звернення до Адміністрації Президента


Главі Адміністрації Президента України
Райніну І. Л.
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

 Звернення

Шановний Ігоре Львовичу!

Звертаюся(ємося) до Вас за сприянням у якнайшвидшому прийняті Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» №6052.
05.04.2018 року Верховною Радою України було прийнято Закон  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» №6052.
Вказаним Законом передбачається вирішити ряд нагальних питань, з якими стикаються військовослужбовці, а саме Закон передбачає:
1.підвищення граничного віку (до 30 років) прийому громадян (у тому числі військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період) на військову службу (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, у тому числі тих, що здійснюють підготовку осіб на посади сержантського та старшинського складу;
2.  надання додаткових державних гарантій у сприянні працевлаштуванню, можливості військовослужбовцям, визнаних військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби, за певних умов бути залишеними на військовій службі, а у разі, якщо такі військовослужбовців проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період – бути прийнятими на військову службу за контрактом;
3. унормування підстав звільнення з військової служби військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли встановлений Законом випробувальний строк;
4. удосконалення питань забезпечення військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємств, установ, організацій.
23.04.2018 року Закон був підписаний Головою Верховної Ради України - Парубієм Андрієм Володимировичем та направлений на підпис Президенту України.
Відповідно до прикінцевих та перехідних положень Закону, він набуває чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Однак, згідно норм Конституції України закон також повинен підписати Президент України.
Так, відповідно до статті 94 Конституції України, Президент України протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.
Враховуючи наведене, крайній термін для підписання Закону Президентом України сплив 8 травня 2018 року.
Таким чином, серед військовослужбовців поширюються негативні чутки, несвоєчасне підписання Президентом України вказаного Закону породжує негативні настрої серед військовослужбовців.
Варто наголосити, що ряд військовослужбовців, яких торкаються норми прийнятого Закону все ще чекають на його підписання Президентом України. Зокрема, набрання чинності Законом дасть змогу тисячам військовослужбовців, які уклали контракти про проходження військової до кінця особливого періоду і отримали право на звільнення ще у 2017 році та у 2018 році, звільнитися з військової служби.
У зв’язку з вищевикладеним прошу(симо) Вас сприяти якнайшвидшому підписанню Президентом України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби)» №6052, який був прийнятий Верховною Радою України 05.04.2018 року.
Відповідь на звернення просимо  надіслати на адресу: м. _____, вул. _______, копію відповіді прошу відправити на електронну адресу: _________________.

З повагою

ПІБ


Завантажити зразок звернення до Адміністрації Президента

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар