понеділок, 19 березня 2018 р.

УЧАСНИКИ АТО ВИСТУПИЛИ ПРОТИ МОНЕТИЗАЦІЇ ПІЛЬГ НА ПЕРЕВЕЗЕННЯ

18 березня 2018 року були проведені збори громадської організації “Спілка ветеранів АТО”, на яких були присутні керівники районних відділень та їх представники.
Головним питання було обговорення нещодавнього рішення КабМіну стосовно монетизації пільгового перевезення ветеранів війни.
По-перше, у Законі України немає норми у кількості перевезень та згадки про те, що безоплатний проїзд забезпечується тільки при поїздки на роботу/з роботи.
По-друге, неврегульовано питання проїзду в областях поза межами реєстрації. Ситуація, коли пропонується бігати з талонами до чиновників, щоб компенсувати проїзд – є неприйнятною.
Підсумовуючи, варто зазначити, що головна мета Кабінету Міністрів під час реалізації монетизації – ОБМЕЖИТИ права ветеранів війни, а не ДОПОМОГТИ учасникам бойових дій та ОБЛЕГШИТИ користування пільгами, які гарантовані Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.
Саме тому одноголосно було прийнято рішення написати листа до Кабінету Міністрів України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, стосовно неприйняття монетизації, так як вона обмежує права учасників бойових дій, гарантованих Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.
Враховуючи, що у офісі не було вільних місць, було прийнято рішення провести наступні збори, якщо будуть продовжуватися намагання урізати права ветеранів війни під видом монетизації, на відкритому майданчику.

Немає коментарів:

Дописати коментар